Populism i Norden

20 Juni 2017 kl. 11.00–13.00

Välkommen till tankesmedjan Agendas lansering av rapporten ”Populism i Norden – från marginalen mot den politiska mittfåran”.

Ann-Cathrine Jungar från Södertörns högskola presenterar rapporten ”Populism i Norden – från marginalen mot den politiska mittfåran”.

I rapporten synar Jungar de högerpopulistiska partiernas frammarsch i Norden. Hon beskriver deras väg från missnöjespartier till etablerade partier på den nordiska partikartan, deras olikartade väg till regeringsmakten och deras kontakter och förhållningssätt till högerextrema rörelser.

Rapporten kommenteras av Bengt Lindroth och Emilia Palonen. Bengt Lindroth är tidigare Helsingforskorrespondent för Sveriges Radio och författare till boken ”Väljarnas hämnd. Populism och nationalism i Norden”. Emilia Palonen forskar i populism vid Helsingfors universitet.   

Redaktör Marko Hietikko från Svenska Yle fungerar som moderator. Hietikko har bland annat gjort flera uppmärksammade reportage om den högerextrema Finska Motståndsrörelsen.

Efter lanseringen bjuder tankesmedjan Agenda på lunch. Med tanke på trakteringen är det önskvärt att man anmäler sig på förhand.

Anmälningslänk: https://www.lyyti.in/populism

Välkommen!

Mattias Fagerholm

verksamhetsledare, tankesmedjan Agenda

mattias.fagerholm@tankesmedjan.fiPlats
Hörnet
Simonsgatan 8
00100 Helsingfors